Zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverlening is één van de snelst groeiende bedrijfstakken in Nederland. Het is een enorm gevarieerde sector en daarom ook zeer dynamisch.

Zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverlening is één van de snelst groeiende bedrijfstakken in Nederland. Het is een enorm gevarieerde sector en daarom ook zeer dynamisch.

In deze sector vinden we o.a. makelaars, notarissen en assurantietussenpersonen. Vergeet de uitzend- en reisbureaus niet. En natuurlijk advocaten- en andere vrije beroepsbeoefenaren. Ook administratiekantoren kunnen gebruik maken van de specialistische adviesdiensten en administratieve softwaretoepassingen van De Wert.

In de zakelijke dienstverlening bepaalt kwaliteitsverbetering, specialisatie en kennis van diensten de toegevoegde waarde. De manier waarop zakelijke dienstverleners hun informatievoorziening hebben georganiseerd, bepaalt voor een groot deel hun succes. Daarnaast moeten zij flexibel genoeg zijn om mee te bewegen met de veranderingen in en buiten de organisatie.

Branchesignalering Zakelijke dienstverlening - Visie op 2022

De vooruitzichten voor de gespecialiseerde zakelijke dienstverlening als geheel zijn goed, mede dankzij de verwachte aanhoudende economische groei. Wel heeft de branche te maken met een aantal enorme uitdagingen, zoals een schreeuwend tekort aan medewerkers, digitalisering en toenemende wet- en regelgeving. Dit vraagt om flexibele organisaties en innovatief leiderschap.

Wat zijn de kansen, uitdagingen en bedreigingen in de specialistische zakelijke dienstverlening in 2022? De branchesignalering geeft jou inzicht in actuele ontwikkelingen in het mkb als geheel en de specialistische zakelijke dienstverlening in het bijzonder.

mark.jpg

Mark van Raak

benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?