Personeelsdossier

Wat staat er in een personeelsdossier?

Personeelsdossier

Wat staat er in een personeelsdossier?

Naast administratieve en fiscale gegevens zoals salaris, onkostenvergoeding, NAW gegevens, contracten etc. houd je in een personeelsdossier ook bij hoe je medewerkers functioneren en welke verbeterpunten en afspraken er zijn. Je hebt dit nodig als je de ontwikkeling van je werknemers wilt sturen, maar ook als je een medewerker wilt ontslaan. In een personeelsdossier bundel je de belangrijke gegevens over je medewerker in één (digitale) map.

Vragen vanuit het bedrijf en van externe instanties over bepaalde personeelsgegevens kun je daardoor makkelijk beantwoorden. Wil het UWV of de advocaat van de medewerker bijvoorbeeld bij ontslag weten welke actie je hebt ondernomen om het gedrag van je medewerker aan te pakken, dan pak je gewoon het personeelsdossier erbij. Maar ook als een medewerker al uit dienst is, kunnen externe instanties nog om bepaalde gegevens vragen. Het is dus ontzettend belangrijk om een personeelsdossier up-to-date te houden.

Een personeelsdossier bevat in elk geval de volgende gegevens:

  • Persoonlijke gegevens
  • Contracten en arbeidsvoorwaarden
  • Functioneren en ontwikkeling van de medewerker
  • Verlof en verzuim van de medewerker (let op: er mogen géén medische gegevens worden opgenomen in het personeelsdossier)
  • Diversen en bijzonderheden

Wat kan De Wert voor jou betekenen?

  • Je kunt via ons online HR-systeem Nmbrs de personeelsdossiers voor je medewerkers bijhouden.
  • Onze HR specialisten kunnen de personeelsdossiers van jouw medewerkers doorlopen en beoordelen of de dossiers aan alle eisen voldoen en waar nodig ondersteunen in de opbouw van de dossiers.

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact op met onze HRM afdeling.