WBSO

Wat is WBSO?

Wat is WBSO?

Bedrijven kunnen de financiële lasten van research en development (R&D)-projecten verlagen via de WBSO. De WBSO (Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk) verlaagt de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor jouw R&D-project. Bijvoorbeeld voor prototypes of onderzoeksapparatuur. Het voordeel van de WBSO kun je verrekenen via je belastingaangifte. Bedrijven dragen minder loonheffing af en zelfstandigen krijgen een vaste aftrek.

Met de WBSO helpt het ministerie van Economische Zaken bedrijven om de financiële lasten van research en development (R&D)-projecten te verlagen. Innovatieve bedrijven zorgen voor economische groei, een betere concurrentiepositie en meer werkgelegenheid.

Voor wie is de WBSO bestemd?

De WBSO is bestemd voor Nederlandse bedrijven die onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten uitvoeren. Van starters, kleine zelfstandigen (ZZP) en mkb-bedrijven tot multinationals in elke bedrijfssector. Publieke kennisinstellingen kunnen geen WBSO aanvragen.

Ik wil de WBSO aanvragen?

Wij kunnen je helpen bij het aanvragen van de WBSO. Let op! De aanvraag moet ingediend zijn voordat je met je research en development project begint. 

 

jurgen.jpg

Jurgen van de Sande

benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?